Populær rekesommer

En skikkelig rekesommer! Thea (16) og Anneli (14) Mortensen har tjent seg rike på den lille delikatessen  i løpet av seks uker med sommerjobb.

-Vi er vokst opp på plassen, har spist reker siden vi var småunger og har et nært forhold til rekefabrikken. Det betyr mye for oss å få sommerjobb her, forteller Thea.

 Heldige med jobben

Hun og søsteren Anneli medgir at de er heldige som har fått sommerjobb. Ikke alle på deres alder får muligheten til å tjene egne penger i sommermånedene. Det er  første året de jobber her, og de jobber på hele fabrikken.

 Variert arbeid

-Det er det som er så spesielt her; alle gjør alt. Det er flott å få ulike arbeidsoppgaver. Jeg liker praktisk arbeid, så her får du prøvd forskjellige ting, forteller Anneli.

 Liker praktisk og fysisk arbeid

Mortensen-søstrene medgir at de ikke er skapt for å sitte i ro hele dagen.

-Vi liker fysisk aktivitet og praktisk arbeid og ser for oss ei framtid med et yrke som byr på slike utfordringer. Jeg skal starte på maskinistlinja på Tromsø Maritime skole til høsten, sier Thea.

-Jeg har lyst å gå teknisk, industriell produksjon, legger Anneli til.

 Framtid med reker

De er i alle fall skjønt enige om at reker både er godt og et smart valg også med tanke på framtida.

-Vi jobber på en fabrikk som produserer mat, med råvarer, maskiner og hyggelige folk. Så her er det bare å suge til seg kunnskap og lærdom. Miljøet på jobben er utrolig godt, alle er hyggelige, imøtekommende kolleger som er flinke til å lære oss de ulike arbeidsoppgavene. Og vi tjener gode penger. Det er utrolig tilfredsstillende.

 Søstre og bestevenninner

Thea og Anneli er mer enn søstre, for de er også hverandres beste venninner.

-Det er ikke så mange jevnaldrende som bor her vi bor, ler jentene som liker raske kjøretøy og friluftsliv på fritida.

Du slår ikke Thea og Anneli i rekepelling! De har tikket inn toppformen gjennom seks ukers sommerjobb på Lyngen Reker.