Møt noen av damene i fabrikken

Håndpillede reker er, som navnet beskriver, et ekte håndarbeid. Her er ekspertene. 

Rekefabrikken på Lenangsøyra er hjørnesteinsbedriften i bygda. Fabrikken har 23 ansatte, og de fleste som jobber der bor i bygda. Noen av dem har jobbet der i over 40 år.

En av veteranene er Eli Jørgensen (65). Hun kunne pensjonert seg for flere år siden, men vil heller å fortsette å jobbe.

– Det er godt å være ute blant folk, og dette er en god og trivelig arbeidsplass, sier hun.

Rekene pilles for hånd

På fabrikken piller de blant annet reker for hånd. For mens mesteparten av norske reker sendes ut av landet for håndpilling før de importeres tilbake til Norge, pilles Lyngenfjord-rekene på hjemmebane.

I tillegg til at det gir ekstra gode reker, gir det også arbeidsplasser til bygda.

Eldbjørg Martinussen (67), har i likhet med søskenbarnet Eli, jobbet på fabrikken i over 40 år. Hun er enig med Eli i at det er fint å jobbe så lenge man er frisk.

 – Vi synger, forteller vitser og har gjettekonkurranser. Det er klart rekepilling kan bli litt kjedelig iblant, med det går over, sier Eldbjørg, som også er truckfører på fabrikken.

En attraktiv arbeidsplass

Mange av damene på rekepillelinja er født og oppvokst i bygda, mens noen er tilflyttere. Wasana Bugge (51) kom til Lyngen i 2008, og fikk jobb året etter på fabrikken.

– Jeg liker meg veldig godt. Dette er en fin jobb, med mange snille damer, sier hun og smiler mot kollegaene sine.

En av de yngste på fabrikken er Simona Juodsnukyte (34). Hun kom til Lyngen fra Litauen for ti år siden. Planen var at hun skulle jobbe her en sommer, men når høsten kom fikk hun tilbud om fast jobb. Nå jobber hun som kvalitetskontrollør ved fabrikken.

– Jeg så på det som en karrierevei, og jeg har fått mange muligheter her, sier Simona. 

Lyngenfjord håndpillede reker består av de aller beste rekene fra fjordene i Nord-Norge og Barentshavet. Rekene pilles for hånd ved vår fabrikk i Lyngen i Troms. Deretter legges de i en lake som bevarer den naturlige smaken, samtidig som den gir holdbarhet i inntil 8 uker. Dette resulterer i et nisjeprodukt av høy kvalitet.

Produktet fikk merket «Spesialitet» for norsk lokalmat i særklasse i 2019.

Rekene selges i de fleste Eurospar-butikker i Nord-Norge og alle Meny-butikkene på Østlandet.

Forpakningsstørrelser: 170 g, 380 g og 1500 g