Gunnars rekesalat til påske

-Når det er kaldt i vannet og lufta, er reker og skalldyr på sitt beste, sier kjøkkensjef Gunnar Jensen på Mathallen i Tromsø.  

-Sånn sett er det egentlig rart at mange tenker at reker er typisk sommermat, sier den prisbelønte kokken som nylig mottok den gjeve prisen «Årets kjøkkensjef» av Norges kokkemestres landsforening. Prisen henger høyt i kokke-Norge og det er en beæret lyngsværing som gleder seg over utmerkelsen.  

Prisbelønt lyngsværing

Født og oppvokst i Oksvik i Lyngen, er Jensen en rekekjenner og rekevenn av første klasse. Lyngenrekenes sødmefylte smak er selve smaken av hjemkommunen og en yndet råvare til hverdag og fest.

-Det er rett og slett de beste rekene, sier Jensen og framholder den sødmefylte smaken av kaldt hav og nordlige breddegrader. Når vi nå går inn i påskehøytiden er rekene på sitt aller beste. 

Best i sesong

-Vi er midt i sesongen, så reker hører naturlig til på påskebordet på hytta eller hjemme.

Det er reker fra Lyngenfjord sin størrelse, smak og tekstur som gjør den unik, sett med kokkens øyne.

-Dette må vi beholde når vi serverer den. Reker er enkelt å tilberede og den smaker utmerket på brødskiva. Eller hva med en deilig rekesalat, som du enkelt kan tilberede på hytta eller hjemme?

Gunnars påskesalat

Gunnars påskesalat blir en sikker vinner på påskebordet. 

-Høvle en fennikel og bland den med olje, sitron, dill og finhakket gul løk. Tilsett sitron og litt salt i majonesen og bland alt sammen før du tilsetter ferdig pillede reker. Denne kan du lage ferdig i god tid før servering, om så hjemme før du reiser til fjells.

Fennikel og løk er hemmeligheten her, røper kokken. Det smaker himmelsk sammen de krispy, søte og lettsaltede rekene.

Hjem til påske

Vi må prøve og smake oss fram, og leke med ingrediensene, anbefaler Jensen som tar en liten pause fra Mathallen i påskehøytiden for å nyte noen fridager sammen familien delvis i Lyngen og i Tromsø.

-Da er det ski, avslapping og god mat sammen familien som står på programmet.