Flyttet fra byen på grunn av bompenger og bilkøer

Sander tok et verdivalg da han og kjæresten Jenny valgte å flytte fra Tromsø til Nord-Lenangen. – Jeg husker lykkefølelsen da vi kjørte flyttelasset. Tenk her skal vi bo!

Familien på tre ble tatt imot med åpne armer av alle i lokalsamfunnet.

-Vi stortrives allerede, sier Sander Bakkeli (26).

Bytter biler med reker

Han er Lyngen Rekers ferskeste ansatte. Etter knappe fjorten dager på tekniske avdeling er konklusjonen klar: det er en fantastisk deilig følelse å bo og jobbe her!

Sander er utdannet bilmekaniker og har tidligere jobbet som både fisker og snekker. Å bytte biler med reker er et overveid valg når han og samboeren bestemte seg for å flytte ut av byen.  Den varslede bomringen i Tromsø ble tungen på vektskålen.

Økonomisk tøft med bomring

-Slik vi bodde og jobbet i Tromsø var vi avhengige av å bruke to biler. Vi ønsket rett og slett ikke å bruke så mye penger for å komme oss på jobb. Her koster også et helt hus det samme som en liten leilighet i byen. Nå lever vi det gode liv, forteller Sander. Han og samboeren startet flyttepraten på en torsdag og fredagen etter hadde han jobb hos Lyngen Reker.

Mekaniker i bedriften

Jenny har utdanning innen helsefag, så hun får jobb over alt. Sander derimot, trodde det ville by på større problemer. De var avhengige av at begge fikk jobb. Fra han tok kontakt med Lyngen Reker til de bekreftet at de faktisk trengte en med mekanisk bakgrunn, tok det bare noen uker før flyttelasset gikk fra Tromsø til Nord-Lenangen. De har i dag bosatt seg i barndomshjemmet til Sanders far. Her bor de inntil de finner sitt eget.

 Må satset på ungdommen

Daglig leder Jack Robert Møller er svært fornøyd med ansettelsen av Sander.

-Først og fremst fordi vi trengte hans kompetanse, men det er samtidig flott å få unge mennesker til bedriften og i lokalsamfunnet for øvrig. Vi legger heller ikke skjul på at vi må satse på ungdommen når vi rigger Lyngen Reker for framtida, sier Møller.

Flott sted for barn å vokse opp

Sander har innholdsrike dager her han er i full sving med å lære seg bedriften, arbeidsoppgavene og det maskinelle utstyret han og kollegene på teknisk avdeling har ansvar for. Resten av døgnet går med til å bli kjent på sitt nye bosted.

-Ettersom familien min kommer herfra, har jeg selvsagt et forhold til plassen. Men det er annerledes å være på besøk, enn å faktisk bo her, sier Sander som også gleder seg over at datteren Tilly Alvilde på 1,5 år får vokse opp akkurat i Nord-Lenangen.