Reker fra Lyngenfjord

Reker fra Lyngenfjord skal ha en frisk smak, en fast og spenstig konsistens og en naturlig rød farge. Sen vekst i kaldt arktisk vann gir rekene en smak av sødme og en svak saltsmak som er særegen for reker fra Nord-Norge. Kjennetegn på god kvalitet på ferske skallreker er at de har en frisk lukt av sjø og er estetisk tiltalende. I tillegg har de har spyd og følehår i god behold, hvilket ikke er tilfelle med skallreker som har vært frosset. Ferske reker er et følsomt produkt så det er ekstremt viktig å ha en ubrutt kjølekjede slik at kvaliteten ikke forringes.

Lyngenfjord får du enten som skallreker, håndpillede reker, maskinpillede reker eller råreker.

Lyngenfjord Håndpillede reker

Dette er et unikt produkt som har en kvalitet som er tilnærmet de ferske rekene som leveres rett fra båtene. Rekene blir kokt om bord på båtene rett etter fangst og brakt til land hvor dyktige medarbeidere rensker rekene på en skånsom måte. Deretter legges rekene i lake slik at kvaliteten bevares og de kan oppbevares inntil 8 uker.

Dette er håndarbeid fra A til Å som gir en ekstra god kvalitet på rekene.

Standard størrelse på forpakningene til ferske håndpillede reker i lake er:
170 gr, 380 gr, 900 gr og 1500 gr

Lyngenfjord Raw

Lyngenfjord RAW er rå reker med naturlig rødfarge og sødme.  Sammen med en dyp umamismak byr produktet på en gastronomisk opplevelse av de sjeldne.

Lyngenfjord RAW fanges av erfarne rekefiskere som har holdt på i generasjoner. Rekene pakkes i modifisert atmosfære for å ivareta ferskhet, smak og tilgjengelighet på en best mulig måte.

Lyngenfjord Skallreker

Ferske skallreker fra Lyngenfjord skal ha en frisk smak, en fast og spenstig konsistens og en naturlig rød farge. Kjennetegn på god kvalitet på ferske skallreker er at de har en frisk lukt av sjø og er estetisk tiltalende. I tillegg har de har spyd og følehår i god behold, hvilket ikke er tilfelle med skallreker som har vært frosset. Ferske reker er et følsomt produkt så det er ekstremt viktig å ha en ubrutt kjølekjede slik at kvaliteten ikke forringes. Ferske skallreker leveres daglig av lokale rekebåter. 

Lyngenfjord Skallreker i MAP

Ferske skallreker som pakkes i MAP (modifisert atmosfære) får en lengre holdbarhet enn reker som ligger i vanlig luft. Pakkemetoden gjør også at man får en helt tett forpakning som gjør det er enkelt å transportere.

Forpakningsstørrelse: 500 gr, 750 gr, 1 kg, 2 kg 3 kg og 4 kg.

Lyngenfjord Maskinpillede reker

Lyngen Reker AS baserer all sin produksjon av maskinpillede reker på ferske råvarer. Rekene leveres på is fra rekebåtene. Rekene kokes, pilles og legges i lake slik at kvaliteten bevares og de kan oppbevares inntil 8 uker.

Maskinpillede reker er et produkt som i hovedsak brukes i rekesalater og er et produkt som i all hovedsak selges til det svenske markedet.  

Standard størrelse på forpakningene til ferske maskinpillede reker i lake er:
1,5 kg og 6,5 kg spann